Veelgestelde vragen

Computer en browser

MijnDimence werkt goed op Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari en Android Browser.

Je kunt Stichting Dimence gebruiken op:

 • Personal computer (Windows, Linux, MacOS) 
 • Tablets
 • Smartphones

Je  moet dan wel de juiste browser gebruiken.

Gebruik MijnDimence

MijnDimence is een nieuw initiatief. Eerst wordt getest hoe dit bevalt. MijnDimence is daarom nu nog niet beschikbaar voor alle cliënten van Stichting Dimence. Zodra de online service voor alle cliënten beschikbaar is, hoor je dat van je behandelaar.

De informatie op MijnDimence is onderdeel van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) van de Dimence Groep. De informatie is beschikbaar ter ondersteuning van de behandeling. Wees je ervan bewust van dat het privacy gevoelig informatie betreft. Indien je de informatie wilt delen met derden, naasten of andere gezondheidsorganisaties, dan is dit toegestaan. Het is raadzaam hier zeer zorgvuldig mee om te gaan en goede afspraken te maken met de personen en organisaties waarmee de informatie gedeeld wordt.

MijnDimence wordt je aangeboden door Stichting Dimence. MijnDimence is een online omgeving waarin je gemakkelijk, snel en veilig je eigen informatie kunt inzien en een aantal zaken zelf kunt regelen.
Wat kun je inzien?

 • je afspraken
 • je eigen dossier, zoals het behandelplan, de voortgang en het intakeverslag
 • je persoonlijke gegevens
 • gebruik maken van je online behandelomgeving

Nee, je hoeft niets te betalen voor het gebruik van MijnDimence.
Deze online service word je gratis aangeboden door Stichting Dimence. Omdat deze online ondersteuning van de behandeling voor ons ook nieuw is, willen we er van leren. We vragen je dan ook om actief mee te doen aan de proefperiode. Laat ons weten wat je van het cliëntportaal vindt. Dus geef je mening! Dat kan als je ingelogd bent, via de link - Jouw mening telt - in de menubalk.

Je behandelaar kan de toegang tot MijnDimence tijdelijk blokkeren. Dit doet de behandelaar alleen als de behandelaar inschat dat de online inzage via MijnDimence een negatieve invloed heeft op je behandeling of op je klachten. 
Je behandelaar informeert je hierover en zal hierover met je in gesprek gaan.

MijnDimence moet in de loop van 2018 voor alle cliënten van Stichting Dimence beschikbaar zijn. Op dit moment wordt er eerst met een aantal teams een proefperiode gedaan.
Wil je weten of jouw team meedoet aan deze proefperiode, vraag dit dan aan je behandelaar.

Nee. MijnDimence is een service waarvan u gebruik kunt maken. Als je geen gebruik wilt maken van de online omgeving, dan hoeft dat niet.

Nee, je kunt MijnDimence niet zelf uitzetten. Als je geen gebruik wilt maken van de online omgeving, dan hoeft dat niet.

Informatie op MijnDimence

De gesprekverslagen worden getoond nadat de behandelaar het verslag definitief heeft gemaakt. Over het algemeen doet de behandelaar dit dezelfde of de volgende dag na een afspraak. Indien de verslagen niet na 2 dagen zijn in te zien dan is het goed hier met je behandelaar verdere afspraken over te maken.

Verslagen in het kader van Multidisciplinair overleg (MDO) en overleg met externen worden een maand nadat deze definitief zijn gemaakt, getoond

Verslagen, uitslagen en plannen worden getoond nadat de behandelaar deze definitief heeft gemaakt. Over het algemeen doet de behandelaar dit dezelfde of de volgende dag na een afspraak. Indien de verslagen niet na 2 dagen zijn in te zien dan is het goed hier met je behandelaar verdere afspraken over te maken.

Informatie vanuit de dagrapportage (alleen bij klinische patiënten) wordt 7 dagen na definitief maken getoond.

Stichting Dimence biedt de mogelijkheid om mee te kijken in gedeeltes van je dossier.
Je kan dus niet alle informatie uit je medisch dossier zien op MijnDimence. Je hebt hier wel recht op. Wil je je volledige dossier lezen? Vraag een kopie aan bij je behandelaar. Dit moet schriftelijk gebeuren.

Binnen de Dimence Groep wordt door de verschillende onderdelen van de Dimence Groep (Dimence, Mindfit, Jeugd GGZ en Transfore) gebruik gemaakt van één dossier. Je kunt als cliënt hierdoor alle gegevens zien in MijnDimence; ook gegevens van de andere stichtingen.
Binnen de Dimence Groep zijn jouw gegevens afgeschermd en kunnen alleen de medewerkers, die betrokken zijn bij jouw behandeling jouw gegevens zien.

Als je een vraag of opmerking hebt over onderdelen van MijnDimence, kun je dit bespreken met je behandelaar.
Als je gebruik maakt van MijnDimence dan maak je, met je behandelaar aan het begin van de behandeling, afspraken over het gebruik van MijnDimence.

MijnDimence is een nieuw initiatief. Daarom wordt eerst getest hoe dit bevalt. MijnDimence is daarom nu nog niet beschikbaar voor alle (ex-)cliënten van Stichting Dimence.
Zodra de online service voor alle cliënten beschikbaar is, wordt gekeken of MijnDimence ook voor ex-cliënten beschikbaar gaat worden.

Als je behandeling is afgerond, heb je nog 3 maanden toegang tot  MijnDimence.

 

Inloggen

Vanaf 1-1-2019 wordt het versturen van SMS berichten naar vaste nummers niet meer ondersteund door de telecom bedrijven. Helaas is het dus niet mogelijk om naar een vast telefoontoestel een SMS verificatienummer te sturen. Voor het gebruik van MijnDimence is dus een mobiel telefoonnummer nodig.

Indien u eerder gebruik maakte van een vast nummer dan is het verzoek een mobiel nummer door te gegeven aan het secretariaat van de afdeling waar u in behandeling bent. Zodra het nummer is aangepast is kunt u weer gebruik maken van  MijnDimence.

De kans is groot dat je een verkeerd wachtwoord hebt ingevoerd. Via MijnDimence wordt geen melding teruggegeven over een verkeerd wachtwoord,  vanwege de privacy van je gegevens.
Wachtwoord vergeten? In dat geval zul je een nieuw wachtwoord moeten aanvragen.

Als je alle stappen goed doorlopen hebt en je je nog steeds niet kan registreren, neem dan contact op met het Servicepunt MijnDimence via telefoonnummer 088 - 6 46 33 46 (op werkdagen te bereiken tussen 08:00 en 17:00 uur). Of stuur een mail naar mijn@dimence.nl.

Indien je voor de eerste keer gebruik maakt van MijnDimence moet je je registreren. Via het registreren wordt je account geactiveerd.
Nadat je account geactiveerd is, kun je inloggen.
Indien je e-mailadres of telefoonnummer verandert, moet je opnieuw je account registeren.

Als je het niet eens bent met de gebruikersvoorwaarden, dan kan je helaas geen gebruik maken van MijnDimence. We vragen je dit aan je behandelaar te melden.

Indien je een ander e-mail adres hebt gekregen moet je dit doorgeven aan het secretariaat waar je in behandeling bent. Om dit e-mail adres te gebruiken voor MijnDimence moet je je met dit e-mailadres eerst opnieuw registeren voordat je kunt inloggen op MijnDimence.

 

Indien je een ander telefoonnummer hebt gekregen moet je dit doorgeven aan het secretariaat waar je in behandeling bent. Je ontvangt vervolgens op je nieuwe telefoonnummer de SMS-verificatiecode.

Ja; MijnDimence werkt alleen met een mobielnummer. Er moet namelijk een verificatiecode via SMS worden verstuurd om in te loggen.

Het kan zijn dat e-mails van MijnDimence in je Spam (ongewenste e-mail) terecht zijn gekomen.
Kijk in je mailbox dus bij ‘Spam’ als je de e-mail van MijnDimence niet hebt ontvangen.

Je gebruikersnaam is het e-mailadres dat bij Stichting Dimence bekend is. De gebruikersnaam staat vermeld in de brief die je hebt ontvangen over het gebruik van MijnDimence.
Indien je je gebruikersnaam niet meer weet, kun je contact opnemen met  het Servicepunt via telefoonnummer 088 - 6 46 33 46 of stuur een mail naar mijn@dimence.nl.

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via het inlogscherm.
Wat heb je nodig:

 • Je e-mailadres
 • Je (mobiel) telefoonnummer

Je moet je e-mailadres en (mobiele) telefoonnummer invullen. Indien deze gegevens juist zijn, wordt er naar je e-mailadres een verificatie e-mail gestuurd. Via de link in deze e-mail kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.
Het wachtwoord moet uit minimaal 12 tekens bestaan.
Nadat je het wachtwoord hebt aangemaakt, kun je weer inloggen op MijnDimence. Je doet dit door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Vervolgens wordt er naar je (mobiele) telefoonnummer een verificatiecode via SMS gestuurd. De verificatiecode moet je invullen.

 


Je  kunt dan weer gebruik maken van Stichting Dimence.

Om voor het eerst toegang te krijgen tot MijnDimence, moet je je eerst registreren. Je kunt je registeren nadat je een brief hebt ontvangen over toegang tot MijnDimence. In de brief staan jouw e-mailadres en (mobiele) telefoonnummer. Deze heb je nodig om in te loggen. Indien deze gegevens niet juist zijn, kun je contact opnemen met het secretariaat van het team waar in in behandeling bent.

Wat heb je nodig:

 • Een e-mailadres
 • Een (mobiel) telefoonnummer.

Op de inlogpagina van MijnDimence is een knop waarmee je je kunt registreren. Je moet je e-mailadres en (mobiele) telefoonnummer invullen; deze dienen overeen te komen met de gegevens in de aan jou gestuurde brief. Indien deze gegevens juist zijn wordt er naar je e-mailadres een verificatie e-mail gestuurd. Via de link in deze e-mail kan je je account activeren. Je kunt vervolgens een wachtwoord aanmaken. Het wachtwoord moet minimaal bestaan uit 12 tekens.
Nadat je het wachtwoord hebt aangemaakt kan je voor de eerste keer inloggen op MijnDimence. Je doet dit door je e-mailadres en wachtwoord in te vullen. Vervolgens wordt er naar je(mobiele) telefoonnummer een verificatiecode gestuurd. De verificatiecode moet je invullen.

Je kunt vanaf nu gebruik maken van MijnDimence.
Om veilig gebruik te maken van MijnDimence moet je iedere keer als je inlogt een verificatiecode invoeren.

Veiligheid en privacy

Stichting Dimence doet er alles aan om je persoonlijke informatie te bewaken.
Je  privégegevens moeten privé blijven. MijnDimence voldoet aan de hoogste beveiligingseisen. Dat merk je bijvoorbeeld, als je een eigen account aanmaakt. Hiervoor moet je verschillende stappen doorlopen.
Er wordt gebruik gemaakt van zogenoemde tweeweg authenticatie; je hebt een wachtwoord nodig en daarnaast wordt een verificatiecode naar je (mobiele) telefoon gestuurd.
Het is belangrijk dat je zelf ook bijdraagt aan het beschermen van je persoonlijke informatie op MijnDimence.

 • Houd je inloggegevens geheim.
 • Zorg dat de beveiliging op je eigen laptop of computer goed geregeld is. Gebruik in elk geval een goede virusscanner.
 • Gebuik je een computer of laptop die andere mensen ook gebruiken? Zorg dan dat je gegevens alleen voor jezelf toegankelijk zijn.
 • Log altijd direct uit, zodra je klaar bent op MijnDimence.
 • Gebruik een screensaver met wachtwoordbeveiliging. Voorbijgangers kunnen je gegevens dan niet direct zien als je even weg bent van de computer.
 • Gebruik je draadloos internet? Zorg er dan voor dat je internetmodem of router beveiligd is met encryptie. Dan kan niet iedereen van je internetverbinding gebruik maken. In de handleiding van je apparatuur staat hoe je dit kunt instellen.

We willen graag weten hoe vaak MijnDimence wordt gebruikt. Daarom registeren we elke keer dat je inlogt.
Stichting Dimence handelt overeenkomstig de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst, de Wet Bijzondere Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen en de Wet Bescherming Persoonsgegevens.